mindremillan.blogg.se

38 årig hemmafru med ADHD och övervikt..Mindremillan är ett utlopp för att bli mindre.. Både fysiskt och med adhd problematiken:) Kan det glädja nån annan så TOPPEN..Om inte så glädjer det i alla fall mig:)

Lundsberg..

Publicerad 2013-08-29 08:56:56 i Allmänt

Googlade jag.. 
Det som kommer upp är:
1/12 2011: Penalism o kamratfostran  från DN
22/10 2012 expressen om att sponsorer drar sig ur som sponsorer efter rapporter om sexuella övergrepp.
15/1 2006 Aftonbladet: Om elever som fått kiss o bajs kastat på sig..
Sveriges radio
2/6 2010 Cafe: den nya eliten
 
JA kort sagt..  Det finns Alltför många för att lista upp dem.. 
Någonstans har det ju blivit RIKTIGT fel på den där skolan..
Misshandel, sexuella övergrepp, kränkningar av olika slag o styrka..
 
Jag vet att skolor runt om i Sverige är fyllda med samma sak det som skrämmer är att de ser ut att vara i betydligt mindre skala eller åtminstånde mer utspritt..  Lundsberg har så länge jag kan minnas fått olika typer av skandalrubriker..
 
Som jag ser på saken är den här nedstängningen helt berättigad..
Personalen behöver bytas ut för de är så invanda i det de ser o upplever att de inte ens reagerar på att det här systemet är fel..
Ledningen behöver få sparken för de godkänner och tystar ner det so sker och har så gjort sen den hr skolan faktiskt startade..
OM skolan som sådan strartar igen behövs det "kvoteras" in alldeles vanliga gymnasiestuderande elever som faktiskt skulle reagera ifall de forna eleverna skulle bete som de gjort tidigare..
Dessutom borde Lundsberg sluta kallas för en "elitskola" ..  Uppenbarligen finns det en hel del elever som går/gått där som helt saknar känslan för rätt o fel, empati, verklighetsförankring, och en massa andra saker som (jag tycker) kännetecknar intelligens..  Att vara en bra företagsledare eller ekonomiskt kunnig Lundsbergare gör inte en människa mer smart än dem som gör exakt samma sak men kommer från andra skolar. Det enda som skiljer är överklass eller arbetarklass.. Och jag känner rätt många arbetarklass människor som driver vinstdrivande företag..  Vilket kanske gör dem smartare än den där lilla "elitklicken" från Lundsberg som faktiskt har hälften serverat på silverfat tack vare ett fint namn eller sina föräldrars karriär..
 
JAg säger nu inte att eleverna på Lundsberg i sak är dummare, det tror jag inte.. Däremot säger jag att elever på alldeles vanliga statliga skolor inte är dummare än dem heller.. 
 
Kasta ut lärare o ledning och plocka in människor som lärare från andra områden.. Tillsätt en ledning som inte skräms av fina namn eller tidigare elevers inflytande.  En ledning som inte heller skräms av att stänga av de elever som beter sig illa eller bryter nmot regler. Tillsätt en ledning som faktiskt ser till att polisanmäla de övergrepp som framkommer.. 
 
Om det inte är en möjlighet så hoppas jag för min del att den där skolan aldrig och under inga som helst omständigheter får hållas öppen...
 
HA en fin dag, helg, och s¨vidare.. Vi är på väg bort:)
Vi ska ut o campa o hänge oss åt lite lugn o ro samt "när vi vill" arbete:)
<3

Ny dator

Publicerad 2013-08-24 18:37:19 i Allmänt

 
och fin främmande:)
Ska vara lite osocial och hänge med mina kära en stund nu:)
HA det gott och ha en fin lördagskväll:)
O var flr gudsskull rädda om varandra!!! 
<3

Fredag:)

Publicerad 2013-08-23 11:20:30 i Allmänt

Känns som om klockan redan skulle vara långt in på eftermiddagen.. 
Jisses.. Måste ha å göra med att det blev en tidig morgon.. Kärasten skulle vara på LAB någon gång mellan o 9o 11 för en bunt prover (han har haft ont i huvudet av o till i nästan 2 månader) så de kan kolla upp så det (förhoppningsvis) inte är nåt allvarligt..   Hade klockan ställd på 8 men vaknade en timme innan skönt:) Så jag hann med både 2 muggar morgonkaffe, rodden (ca 200 kcal brända) frukost o dusch innnan vi gav oss iväg.. Nu har vi kollat datorn båda 2, ätit lunch, gårdagens rester (tacos) och nu sitter vi här igen o väntar på att klockan ska bli dags för lite ögonfransförlängning (Rosa Katten) och klippning av hår (Saxess)..  JAg ska bli kortårig för första gången på 18!!! år:)  Spännande faktiskt:)  Fast egentligen har jag inget val.. JAG tycker att mitt hår är risigt och slitet..  Andra tycker inte alls att det är så farligt.,  Min tanke omkring håret är att när jag inte kängre kan borsta igenom det utan att fastna trots att jag har använt balsam när jag tvättade håret så MÅSTE det av så det får återhämta sig.. Långt hår som är i dålig kondition är bara dumt att spara.. 
Satt ute på o letade hårfärger igår också.. Fn är jag ju faktiskt riktigt mörk med en dragning åt lila..  Också himla länge sen.. Men hittade på en sida en riktigt röd färg:)  Som faktiskt är permanent hårfärg:)
En thailändsk sida.. Iofs krävs det så klart blekning för att få den där djupt röda som jag vill ha.. Men det kan det ara värt tänker jag.. Lika bra å satsa påd et nu när det blir så pass kort o ska klippas var 8.e vecka. Så det blir en beställning därifrån:)
En tid blir det kort o svart/lila sen återgår jag till riktigt riktigt rött:)
Känns redan lovande:)
Nu ska jag nig dr apå en mugg kaffe så jag inte somnar i stolarna sen :D
Jag förstår itne vad det är med sånt här som gör att man känner sig så otroligt bortskämd men jag känner verkligen så:)
 
Ungefär så här är det tänkt å bli fast just nu svart och senare rött:)
Ha nu en fin dag alla rara
<3
 
 

Ut i skogen..

Publicerad 2013-08-22 09:16:30 i Allmänt

Ska vi enligt planerna idag:)
Det betyder att jag "sparar" träningen till kvällen:) 
Känns som om den där svampplockningen kan komma o ta både timmar o energi:)
En av få saker jag kan tycka att det faktiskt är värt att ströva i skogen för..
Svamp är en favorit, jag kan bara inget om det.. Känner väl egentligen bara igen alldeles vanlig kantarell och murklor..  Kärasten fyllde år här i somras o igår fick han sin födelsedagspresent..
2 svampböcker, en att ta med o 1 att ha hemma samt en korg så att svampen ändå får andas lite från plock till omhändertagning o tillagning:)  Inbillar mig att de mår mycket bättre så:)
Så om vi har turen på vår sida så kommer huset att dofta torkad och urvattnad svamp  framåt kvällen:)
Hörde igår också att det saknades inlagd svamp..  SÅ jag får väl se om jag hittar nåt bra recept på det då:)
 
Ha en fin dag:) 

Glada nyheter:)

Publicerad 2013-08-21 10:32:48 i Allmänt

Ska man suga på ett tag:)  Så där gå o smaka på o gotta sig i alldeles för sig själv:)  Sen kan det ju vara en nra i de att hålla löften också.. Och jag har ju lovat att hålla tyst så då får jag väl snällt vara det då :D
I övrigt har det gått bra:)
Rodden satt fint idag:) Värmde med 7.5 minut på extremt lätt (nästan så det blev tråkigt) spm 20 och ökade sen till fullt tyngd och 15 minuter..  Blev 4 spm 20, 1 spm 30 x3 och sen nedvarvning på gåbandet i 15 minuter.. Kan inte direkt kalla för promenad heller.. Borde väl kalla för strosande. För det är väl det man kan säga att jag gör när jag landar på någonstans mellan 2.6-3 i hastighet.. 
Nåja skönt är det ju likförbaskat när det är klart:) 
Så har jag ätit frukost och nu är det nog dags för kaffeomgång nr 2 iom att kärasten kom upp:)
 
Ha en fin dag:) <3

Gjorde slag i saken:)

Publicerad 2013-08-20 10:06:38 i Allmänt

 
Idag är det 4 veckor sen Kärasten for på jobb så han är på hemgång snart:)  Nice:)
Har ägnat några minutrar till att få till en profil på Viktpejl idag..  Daah... ha överseende :D  det är en sån där grej jag egentligen avskyr!!! Skapa profiler..  Dödens göra..  Det är tråkigt.. det tar tid och ag har svårt att hitta det jag behöver reda upp och det jag behöver få ordning på.. Men det var en rätt bra sida måste jag säga.. Tar väl lite tid o få koll på allt som man faktiskt kan göra där..  Lite kalorikoll och lite energi förbrukning samt ett första delmål är nog det enda jag har fått till än så länge.. Sakta med säkert..  Ungefär som resten av livet :D
 
Ha en fin dag <3
 
 
<div style="border: solid 3px #E4EDFC; padding: 0 0 3px 0;width:200px;_width:206px;background-color:white;clear:both;">
<div id="WeightGoal">&nbsp;</div>
<script type="text/javascript" src="http://www.viktpejl.se/Widget/show?UserId=0df3fe67-cce3-4c57-a7ba-43b2fbb071da&Type=WeightGoal&Theme=Default&Width=200&Height=200&MonthBack=3"></script>
<div style="text-align:center;">Besök <a style="color:Black; font-weight:bold; text-decoration:underline" href="http://www.viktpejl.se">ViktPejl</a></div>
</div>   
             

Skönt att vara i gång igen:)

Publicerad 2013-08-19 10:52:13 i Allmänt

Vägde in mig "för mig själv" för 2 veckor sedan och sen dess slutat med vita livsmedel igen, har även ett träning schema som sträcker sig fram till sista december..  det är inte alls nåt hårt schema men det är Måndag till Fredag utan undantag.. Jag har tom helgarderat mig med "istället för" aktiviteter ifall det saknas roddmaskin o gå band.  Nu finns det ju alltid möjlighet att gå iofs men jag har satt det so m uppvarvning o nedvarvning.. Nu i Augusti handlar det om 30 minuter sammantaget.. I december ska jag vara uppe på 1 timme.. Istället för aktiviteterna Är egentligen bara promenad i terräng med armhävningar, situps o utfall (om det är möjligt med höften)..
Resultatet är förvånansvärt trevligt :D -2.2 på 2 veckor. Å så äter jag var 3.e timme igen.. 
 
Har insett att det största problemet jag här med det här med viktnedgång är ätandet och familjen..
Det är jättejobbigt..  Fast egentligen inga stora problem.. det finns så mycket gott men sen är det ju det där med allt annat.. Är vi hemma? Om inte VAD äter jag då?  Jodå.. JAg vet.. Frukt är smidigt.. Samma med bars..  Eller morötter i stavar. Men att komma ihåg att få det med sig.. DET är svårt..   Nej.. det känns lite så "påt igen nu häxa och få det att funka".. 
Gäller att få det etablerat hos familjen igen också..  Att det kanske inte är den där ultimata grejjen att käka ute där man egentligen saknar möjlighet att påverka HUR det är tillagat och i vilka mängder.... Visst finns det bra ställen med bra mat.. Och det finns sallader i princip överallt.. Jag ahr bara ohyggligt svårt att äta sallader när jag hela tiden är kall o fryser..  Ännu svårare är det när det blir vinter.. Jag är o har alltid varit en riktig fryslort.. Och etter värre är det ju s klart när man ska hålla nere kalorierna.. 
 
Nej jag tror att jag föredrar av Varma koppen o en hårdmacka:)  Det är snabbt och de tär händigt..  Nu vet jag ju att "de mina" hävdar att de sällan blir mätta på soppa.. Men för gudsskull ta nån mjuk macka med då. Bara för JAG itne vill ha mjukt bröd betyder det itne att NI inte får äta det.. FAst jag skulle föredra att se en annan färg än vitt på det :D
 
Nej nu ska klä på mig och dra igång lite vikning av handdukar och sen är det dags för världens äckligaste.. Avloppsrensning...
 
HA en fin dag alla rara <3
 

När man är för nära..

Publicerad 2013-08-17 23:07:37 i Allmänt

Har haft ett samtal i kväll..   Inte så där jätte roligt men ibland är det ju nödvändigt med inte så roliga samtal oå.. Eller det handlar väl egentligen om inte så roliga nyheter..  
Jag reagerade på att människan jag pratade med inte riktigt var så där känslomässig som vanligt..  Och ajg vet att det brukar räcka bra med att få "igång" människan så brukar det lätta på alla områden.. Idag försökte med ALLT!!!
Inte en reaktion.. Ingen ilska.. Ingen glädje.. Ingen sorg.. Nästan så det vart läskigt att känna hur avtrubbad människan var..  Ville nästan åka iväg och börja "mucka"  på allvar..
Nu gjorde jag så klart inte det i o med att jag vet att man ibland behöver få landa i den information amn fått iannan man kan ta in o börja fungera och prata om det "på riktigt"  Gäller nog hela den släkten är jag rädd..
 
Nåja.. jag får väl vara lite medveten och försiktig en tid innan jag ger mig i det.. Just nu är det så himla mycket som händer överallt och åt alla håll att jag knappt håller ihop mitt eget psyke och det vore då urbota korkat att trigga andras också..
 
Känner att jag överlämnar det tills de är lite mer "beredda"... 
Och tills jag själv är det också..  Är lättare att finnas till hands när man själv inte heller är några snäpp under "normalstadiet"..
 
Nåja..  Det är väl bara å vänta ut dem..
 
Ha en fin kväll:)
 
 
 
 

Länkar om mat o värk..

Publicerad 2013-08-16 11:03:29 i Allmänt

http://www.erlanson-albertsson.se/index.html                                                                                            
 
 
 
 
 
http://mabra.com/maten-som-tar-bort-din-vark/
 
Det har varit sommar och fusk med det mesta:D 
Jag är tillbaka och beslutsam..
 
 
De 2 länkarna är dels till Må Bra och sen till en kostproffessor..
 
Hon forskar kring mat o hur den påverkar oss och för min del har väl egentligen allt hon konstaterat via forskning
redan bevisats med MIN kropp..
Jag ser en sanning i hennes forskning o resultatet är att jag vill dela med mig av henne..
Borde inhandla de böcker hon gett ut..
 
 
Må bra skriver om det här med hur livsmedel kan LINDRA olika typer av ont..
Om det kan vara till nyttaför nån vet jag inte.  Men det är väl ändå värt tt försöka va??
 
Ha en fin dag:)
 
 

Länkar om mat o värk..

Publicerad 2013-08-16 11:03:28 i Allmänt

http://www.erlanson-albertsson.se/index.html                                                                                            
 
 
 
 
 
http://mabra.com/maten-som-tar-bort-din-vark/
 
Det har varit sommar och fusk med det mesta:D 
Jag är tillbaka och beslutsam..
 
 
De 2 länkarna är dels till Må Bra och sen till en kostproffessor..
 
Hon forskar kring mat o hur den påverkar oss och för min del har väl egentligen allt hon konstaterat via forskning
redan bevisats med MIN kropp..
Jag ser en sanning i hennes forskning o resultatet är att jag vill dela med mig av henne..
Borde inhandla de böcker hon gett ut..
 
 
Må bra skriver om det här med hur livsmedel kan LINDRA olika typer av ont..
Om det kan vara till nyttaför nån vet jag inte.  Men det är väl ändå värt tt försöka va??
 
Ha en fin dag:)
 
 

Om

Min profilbild

Jinxess

mindremillan är mitt sätt att blir lite mindre.. Både rent fysiskt och även lite mndre adhd:ig.. Jag är född -74 vilket kvalificerar mig som tant:) Lägger nog up det mesta jag har att säga så du kan få se både glädje, sorg, ilska, kärlek missnöje och allt annat oxå.. För så funkar jag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela