mindremillan.blogg.se

38 årig hemmafru med ADHD och övervikt..Mindremillan är ett utlopp för att bli mindre.. Både fysiskt och med adhd problematiken:) Kan det glädja nån annan så TOPPEN..Om inte så glädjer det i alla fall mig:)

Fy!!

Publicerad 2014-02-20 08:08:46 i Allmänt

VAd det känns obehagligt efter gårdagens godisfrossa..... 
Bläckfiskar, svampar, fudge o sourcream & onion ringar packades i truten i en rasande fart... 
Stinn o öm mage, slemmig trut, socker gör hela munnen kladdig o det är i det närmaste hopplöst att få bort det..
Nog för att det var gott igår.  En stund...  Sen vart det i det närmaste bara obehagligt...  O det känns lika obehagligt idag..  Får satsa på att försöka kompensera idag o de kvarvarande dagarna till nästa invägning...  Låga kalorier o mycket rörelse..
 
Har 6 dagar i veckan nu.. M,O;F= pilates och T,T;L promenadband o rodd..  Pilatesen i sig är väl mera för att hålla o ge lite smidighet i ryggen.. O sen känner jag mig helt superflummig efter.. Inte för jag vet om folk i allmänhet förstår vad jag egentligen menar men hela kroppen blir som efter en radda orgasmer, huvudet frånkopplat o ingen styrsel alls..  Gummigumma..  Typ...
Ska kliva upp ett snäpp när karasten åker på jobb igen o dra igång med den tyngre pilatesen..
Jag gruvar mig lite faktiskt :D  Det är ju grymt skönt efter men jisses...  Sist jag körde den gav jag ju upp för det var så ofantligt jobbigt.. Och så fick jag ju en hejdundrande träningsvärk..
O trots gårdagens frossa.. 
Elelr kanske tack vare känner jag mig mer motiverad än någonsin att fortsätta komma neråt..
 
Men jag tror att det är bättre med en frossa då o då än att springa o äta lite varje dag.. På det här sättet blir man ju i alla fall äcklad av det för en rätt lång tid sen...
 
Och så till roligare saker..
JAg vet vad mitt barnbarn blir:)  Så nu kan jag börja titta efter lite grejjer med färger istälelt för allt det där neutrala..  19 april..  Känns inte alls långt borta :)  O huj vad roligt det ska bli:)
 
Lika roligt är att det blir fullt hus här omkring då:)
 
Då ska de serveras både chokladcreme o sachertårta:)
O BRA mat..  Ska börja baka lite till dess också.. Gästerna är fikabrödare, tur att jag inte kan äta det längre i alla fall.. Men sen har vi syrran o mig, hon gluten o jag vete, så jag får experimentera fram lite av de där italienska majskexen jag har receptet på:)  Kanske rent av kan få till lite Biscotti också:)
 
 
 

Invägning:)

Publicerad 2014-02-17 09:20:16 i Allmänt

Och det gör inte ont alls att kliva på vågen när jag känner att det går åt rätt håll.. 
 
JAg gillar snabba resultat.. Och jag får det:)  Än så länge i alla fall..  Eller ja..  Det är väl en tolkningsfråga..  Iom att det finns så många kilon som ska bort så behöver jag ligga på 1 kg ner i veckan på ett ungefär.. O det gör jag ju:) Det är vad som krävs för at jag ska vilja fortsätta.. Blir det mindre blir det trist o jag ser inte hur de när siffrorna tickar neråt.. SÅ jag gör på mitt sätt.. Så länge det funkar..  Jag har ju trots allt stoppat i mig idel godsaker den här veckan.. MAssor av god mat, en påse bilar, 2 chokladpuddingar o glass.. Så nåt måste jag göra rätt trots allt:) 
 
Jag har föröverigt 1,2 kilo till mitt första delmål...   Och jag har lärt mig flera saker sedan senaste försöket.. Jag behöver många såna... O jag behöver en målvikt..  Jag har det nu.. JAg behåller den för mig själv men den finns i alla fall... Delmålen ligger på vart 5.e kilo och det känns ganska lagom faktiskt..  O som sagt.. Än så länge ser det ju lovande ut:)
HA en fin dag:)  Nu ska tanten dricka sitt kaffe:)
 
http://www.viktpejl.se/minsida

Sovrumsplanering:)

Publicerad 2014-02-15 19:42:49 i Allmänt

Jaa..  Vi är som sagt inte riktigt som medelsvenssons i allmänhet utan kanske lite mer som Westmyrabor i synnerhet... 
 
 
Så vi ska ta en tur runt en radda kyrkor, lador o andra stenbyggnader som vi kan ta foton på o göra tapet av..
 
Sängstommen..  Ja..  Den får ni helt enkelt gå via länken o kika på om det råkar vara så att ni inte skräms av det :D
 
http://xxxtremebeds.com/furniture.htm
 
O den som lockar mig mest är nog den längst ner till höger på 1 sidan (beds) ..
 
Snygg???  JAAAA!!!!!  Helst makalöst snygg:)  O funktionell:)

Känner mig duktig..

Publicerad 2014-02-15 10:29:28 i Allmänt

Jaa..  Jag gör ju faktiskt det.. O jag vet att en del kanske tycker att jag är både frustrerande, övertaggad o dryg..  O det får de/ni gärna göra.. 
Mitt liv, mina förutsättningar o mitt mål..  Det betyder många veckors jobb o jag är rätt säker på att både motivering o vilja o lust o bristen på det kommer att vara en del i hela processen så om du retar dig på vem jag är o vad jag skriver o tjatar om så är ditt val enkelt.. Skit helt enkelt i att plocka upp min sida..  Jag behöver ventilera både dieter, träning, mående, frossande o andra saker som säkert inte är nämnvärt intressant för dig men som är tvunget för mig för att kunna lyckas med det jag har föresatt mig, nämligen viktnedgång, hälsa o andra tämligen egoistiska göromål..
 
1; Mitt mål med att gå ner i vikt har att göra med att kroppen börjar bli gammal, den klarar inte av att bära de kilon jag har på den¨, om jag ser enbart till vad kroppens värden säger så skulle jag kunna gå som jag gör o har gjort för de visar på att jag har bättre liv under huden än många "normalviktiga" enligt läkare, men när jag ser till de smärtor som faktiskt är ett faktum så berättar de en helt annan historia, de säger "snälla bli mindre så vi kan fungera o leva läge än"...
 
2; Det är inte en fråga om att jag är missnöjd med hur jag ser ut, jag har faktiskt inte nämnvärt många komplex över hur jag ser ut..  Jag är tjock ja, det betyder inte att jag ser på mig själv med vare sig avsky, förakt eller skäms över vem jag är o gömmer mig för det..  Men okej, jag har 2 saker som rör min vikt o som jag kanske inte är helt glad över, det är mina armar, de får gärna bli mindre o jag är väl kanske inte riktigt nöjd med min dubbelhaka men jag vet inte om jag egentligen skulle vilja kalla de för komplex.. De är där o de ser ut som de gör o även om jag skulle vilja se dem mindre så är det inget som stör mig på daglig basis.. 
 
3; JAg är lycklig med min sambo, blivande man, herre o jag tjatar pom honom också.. Både på gott o ont..
 
4; jag har en historia som ploppar upp ibland och JO!!  jag kommer att sätta det på print i fortsättningen också.. Känner du mig, mitt liv, mina erfarenheter så vet du också att de HAR påverkat mig.. O jag känner mig liten, sårad, kränkt, sviken, övergiven ibland även om jag har det hur bra som helst idag..
De mesta av det jag känner har med ryggsäck att göra, det är INTE min livskamrat som är orsaken till de känslorna.. Ingen av oss är felfria.. SÅ enkelt är det.  Men han har aldrig någonsin misshandlat mig, han har iofs sårat mig djupt vid ett tillfälle men det är en tid sedan, det gör iofs att förtroendet kanske inte är fulla 100% och kan säkert komma att märkas också..
 
5; Jag ska bli mormor, o det kommer också att tjatas om..  Det är en källa till oerhörd glädje, jag älskar att klappa på mitt barns mage o prata med den lilla som ligger där inne:) Jaa, hon blir lite irriterad men hon får leva med det en stund till,,  Eller fram tills mormors lilla prins eller prinsessa behagar komma ut så vi för börja skämma bort, hulda, älska o mysa på riktigt:)
Så det var väl allt tror jag.. 
 
O jo,..  Jag röker fortfarande också...  SÅ det ska jag göra nu:)
 
HA det gott.. O om du stör dig på mig o det jag skriver om...  Håll dig borta!! 
 
 
 

Bilder..

Publicerad 2014-02-13 22:28:05 i Allmänt

HAr åkt upp på det som är vår "fotovägg" idag,.. Hittade en hel del fina bilder o det lär säkert bli många fler som ska få komma upp allt efter vad tiden lider.
Har också hittat 3 rullar med film (jaaa, de ÄR gamla) som jag hoppas på att få framkallade.. Inte en aning om vad det är på dem men det kan vara kul att få se vad i helsike det är.. Vet att det borde finnas säkert 7 rullar till någonstans.. Jag hittar dem bara inte..
Hittade också mindre trevliga bilder.. Såna jag nästan har glömt bort tt de överhuvudtaget existerar.. Det tar på psyket att se sig själv gråtigt rödmosig o mer eller mindre sönderslagen, kanske inte syns så tydligt just på bilden men jag vet ju hur jag såg ut efter den dagen.. Jag tackar för att jag slapp se mitt sönderslagna bakhuvud.. Men jag hittade bildbeviset på väggen på en annan bild.. Det är äckligt på riktigt..
O jag tror att det äckligaste av allt är obehaget som kryper över mig de här gångerna.. Jag liksom tappar bort det som är jag o en liten bit av det som har byggts upp genom åren kryper ner o gömmer sig.. JAg har inte tänkt på det så tidigare.. Jag har faktiskt svårt att minnas hu illa det var.. Men så dök den här illröda kvinnan med en hejdundrande pussmun..
Varför? Varför plockade han fram kameran varenda gång??? JAg fattar inte och vart har alla de andra tagit vägen? Sitter kräket med dem o minns hur sjukt det hela var? Försvunna är de i alla fall... 1 enda fanns det kvar o den hittade jag idag.. JAg har rivit den nu.. Jag kommer aldrig mer att behöva se mig själv på det sättet, jag kommer å andra sidan aldrig att glömma eller helt vara "svitfri" tror jag.. Det är så länge sen... O nu sitter jag här o mår allmänt illa o har en stor klump som gör edt svårt att få luft..
Trots alla vackra människor o bilder på vår vägg.. JAg känner att jag vill bli JAG igen innan det är kväll.. JAg känner att jag kanske borde "checka ut" en stund... Stänga ner mig själv o bara andas.. Existera i nån form av här o nu.. Sitta ute i mörkret o stirra ut i natten.. Hitta friden... Hitta ron... Hitta det som är jag nu, här, idag!

Dålig stil!!

Publicerad 2014-02-03 11:48:31 i Allmänt

Av mig att inte sköta omd en här bloggen lite bättre... Nåja.. Är är påt igen:) O får jobba järnet.. Diet o träning o mat därtill..


 


Besök ViktPejl


Om

Min profilbild

Jinxess

mindremillan är mitt sätt att blir lite mindre.. Både rent fysiskt och även lite mndre adhd:ig.. Jag är född -74 vilket kvalificerar mig som tant:) Lägger nog up det mesta jag har att säga så du kan få se både glädje, sorg, ilska, kärlek missnöje och allt annat oxå.. För så funkar jag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela