mindremillan.blogg.se

38 årig hemmafru med ADHD och övervikt..Mindremillan är ett utlopp för att bli mindre.. Både fysiskt och med adhd problematiken:) Kan det glädja nån annan så TOPPEN..Om inte så glädjer det i alla fall mig:)

Kök o fördomar...

Publicerad 2013-03-27 07:44:02 i

Känns i alla fall som om det är så  På sluttampen menar jag.. Lades in golvvärme igår så nu kan vi i framtien sätta fötterna på golvet utan att skrika:D  Antar att sambon ska lägga golv idag. Och mitt jobb är väl att sitta med penseln och förfrysa mig i garaget. Lister och foder behöver målas.  Har en bunt stolar kvar oxå.. Och eftersom sambon anser att det  bara är han som håller på o renoverar så kan han ju lika gott ta hand om resten..  Den här ledigheten har jag både varit kärring och har hållit mig i garaget för att vi inte ska bråka OM jag nu inte står med piskan...  Han kan med andra ord inte ha det lätt den där stackarn..  Men det kan ju vara bra å veta att rivning av väggar, skrapning av golv, spackling o slipning och målning, matlagning och annat "pyssel" aldrig har hänt.  Men det är till viss del sant. Jag håller mig i garaget när det fler folk här o hjälper till.. Dels för att jag anser att de kanske behöver utrymmet.. Dels för att jag anser att de kanske kan ägna sig åt lite "manstalk". . 
Så som sagt. Jag fortsätter hålla mig i garaget. Med att fixa sånt som sambon inte bryr sig en enda liten ynka sekund om och som därmed skulle kunna stå ogjort fram till hösten.
Fast nog känns det hårt när han säger så..
Som om jag likosm är helt obetydlig och int ehar nån som helst fuktion eller gör nån som helst nytta någonsin. Känner lite för att bara sitta i soffan och låta honom fixa allt på helt egen hand..
 
 
Och så till ett inlägg jag gjort på facebook..... 
JAg skrev för en tid sedan att ajg inte är fördomsfull.....
Och det har stört nån.. Vad jag menade med det inlägget är EXAKT vad jag skrev.. Att jag är inte fördomsFULL..
Det gör mig dock inte till fördomsFRI...
För jag kan inte (hur gärna jag än skulle vilja) tro att det finns en enda människa i världen som är fördomsfri.. ALLA måste ha nån form av fördomar..
Men jag kan med rent samvete säga att mina fördomar håller sig (som jag själv tydligt vet i alla fall)  till ett förakt emot rasister, nazister, zoofilier, pedofilier.  Och det finns säkert flera "grupperingar" som har mitt förakt.. Men det här är de 4 grupper jag direkt kommer att tänka på..  Och den här personen som hade stört sig på mitt inlägg hänvisade till en delning jag gjort.. Det var ett Pedofilmanifest..  Oc jag fördömde det.. JAA!!!!!!
Klart som fan att jag fördömer det!!!!!!!!!!!!!!!
I detta manifest ansågs det att pedofili skulle både göras lagligt OCH att det var att jämställa vid "förritidens" homosexualitet...   Och jag sätte mig emot både de påståendena... VArför?? Jo för att vara bög eller flata inte innebär att försöra andra människor.  Att vara bög eller flata handlar om kärlek till en samkönad.. Och i min värld är kärlek vackert.. Oavsett vilka som delar den..   Jag vet att pedofili ska betyda " att älska barn"  Men inte en enda männsika vis sina sinnens fulla bruk skulle lika godtyckligt som pedofiler tillfredsstäla sina sinnessjuka lustar när allt vi vet om kärlek betyder att INTE skada..  Pedofiler gör ALLT för att skada.. De vill bara inte se det...  De vill inte se att deras lustar förstör små individer för hela livet.. VAd är det för slags kä'rlek?? Jag kommer ALDRIG att förstå deras synvikel. JAg kommer aldrig ens att försöka.. Och om du som störde dig på mitt inlägg och på min delning faktiskt gör det så vänligen avbryt vår FB vänksap.. För det visar att du är lika sjuk (om inte sjukare) som de as som gör medvetna val att skada små oskyldiga barn..  
Känns som om jag har sagt det jag har att säga..
Så att jag inte är fördomsfull betyder altså inte att jag är fördomsfri...
 
Nu ska jag gå o gömma mig i garaget så jag håller mig ur vägen.. Och gör meningslösa saker;D... 
Ha en fin dag:)
Och jodå:)  Kommer att älgga upp en himla massa bilder här när vi (eller när gubben är klar):D
<3
 
 
 
 
 
 
 

Tidsbrist!!

Publicerad 2013-03-13 20:10:48 i Allmänt

I några veckor blir det:)
Så ni får snällt leva med att jag inte skriver så mänga rader:)
I gengäld komemr en lunta bilder när vi är klara med köket:)
Än så länge bara river vi ner väggar, golv o tak då ALLT verkligen ska bytas ut..
Blev en vädna på Ikeaoch Bauhaus i Fredags  och i övermorgon sticker vi en vända till:)  Ikea för hämtning av ett hyllplan.. Ddet enda som saknades i HELA nya köket..  Nästan så det blev lite komiskt..
4 kärror med köksinredning och 2 vagn med annat smått..  Iofs köksinredning det med..  1 kanna, 4 filter, handtag och sånt som behövs:D
Så ska vi på Bauhaus igen oxå..Måste ha reglar, skivor (såna där grova spån skivor) så vi kan förstärka 2 väggar och så taket..  De har ju skitbilliga innertak där ju..  Och själva modellen har ändå ingen större betydelse då taket blir i samma färg som väggarna:)  Ska bli gött:)
 
Jag är barnsligt förväntansfull faktiskt.)
Nåja det här är orsaken till några veckors frånfälle..  Så nu vet ni:)
Vi är dränkta i gips och byggdamm så vi är nästan rädda för att fatta eld när vi närmar oss olika typer av maskiner:D
Ha det fint så länge så ses vi när köket är klart:)
För då finns det tid igen:)
<3

GRRR!!!

Publicerad 2013-03-06 12:56:20 i Allmänt

tänk att hundar kan rymma på en grisblink..  Missade att stänga sovrumsdörren under 30 minuter när jag var på toan o plockade av i köket och när jag ser ut på vägen har en vit oo svart liten vovve trippande där...
Nu är sovrumsdörren och alla andra dörrar stängda igen...   Har "skydd" för alla andra dörrar så där kommer de inte ut tack o lov..  Men den där sovrumsdörren glömmer jag bort med jämna mellanrum (de sticker via kattluckan där).. Just nu befinner jag mig i den där världen att jag skulle bahöva såna där tudelade innerdörrar...  SÅ man kan öppna övre halvan o vädra ordentligt utan rädsla för att de där små ska smita..  Är ju livrädd för att nån av dem ska bli påkörd eller göra nån illa..  Känner att jag är tacksam för att vi bor längs en sparsamt trafikerad väg...   Känner oxå att jag är lite arg på dem för att de sticker...   Ska det verkligen krävas löplina???
 
Nåja.. Har frisk och relativt dammfri luft här inna nu i alla fall:) SKÖNT:)  Ska just till o dricka lite kaffe och packa i mig en bar så jag har lite mer energi sen sp jag kan ut o piska damm ur soffdynor o kuddar...  Samlas mycket skit där så nu när det börjar bli vår känns det som en bra tid att slå av dem lite:)  Kanske jag slipper lite mer av det där yrande skiten i luften här inne sen oxå:)
 
Känns som om våren är i antågande faltiskt:)  Hittar man bara lä så är det ljuvligt varm o skönt i solen:) 
Det här med vädrande är nåt jag verkligen gillar:)  Och i synnerhet när det faktiskt blåserlite:)  Dammsuga med öppna dörrar måste vara en av de bästa saker som finns:)  Det liksom yr ut av sig självt då och det tycker jag om:)  Och sen luktar det ju så friskt o gott oxå:)  Ljuvligt:) 
 
ha deet fint:)  hu ska jag fortsätta med städningen här..
Och filura lite vad i helskotta vi sk aäta till kvällen:)
<3
 

Vissa dagar är bättre än andra:)

Publicerad 2013-03-05 13:33:11 i Allmänt

Och idag är en sån dag:)
Kanske för att kroppen börjar funka..
Pms är ÄNTLIGEN över för den här gången:)
Så idag blir det full fart på det mesta tror jag:)
Gårdagen var ju lite mindre aktiv om jag säger sp, låg i princip hela dagen,
hade synbortfall från migrän och sen gick den över i nån form av lång trög, jobbig huvudvärk, inte så där sprängade som det brukar vara utan mer så där långsamt molande..  Gilalr itne det alls..   Natten ahr varit likadan,.
Marritter och kräkningar..  Antar att det kulminerade.. Och eftersom flimmret var redan när jag vaknade igår så var jag väl för sen med tabletterna för att hinna få bort det.. Och då kan det bli långdraget.. Vilket ju blev oxå..
Eller i alla fall långdraget för att vara mig då..
Nu är det somd et ska i alla fall och ajg hinner förhoppningsvis få ordning på huset lite:)
Nästan underligt hur kroppen fixar sig bara man börjar blöda:)
Lusten o orken bara är där plötsligt igen:) 
 
Så nu kör vi:)  Damma, dammsuga, leta vart i helskotta de där små hopplösa myrorna kommer ifrån.. Hitatr några här o där i vardagsrummet men ingen riktig gång.. N¨ja.. Gift bara jag vet vart de komemr så ska det säkert lösa sig det med:)  Gilalr som bekant inte små kryp...  Myror är inget undantag.. Fast hellre de här små än de där röda bjässarna som vi inte kan bli av med här ute på gården..  Tycker någonstans är världen skulle vara en bättre plats utan myror, getingar o fästingar...  iofs gör ju myror den nyttan att man slipper ormar på gården.. Men ändå.. De skulle ju kunna håla sig utanför tomtgränsen bara:D
 
Ha det fint.. Nu ska jag dra igång "rädda huset från förfall" projektet:)
<3

Det här jag mig lycklig:)

Publicerad 2013-03-04 09:12:44 i Allmänt

Tårögd och glädje faktiskt:)  Känner att jag MÅSTE få lägga in det här:)  Det gjorde min dag:)  och ajg hoppas att det visar sig vara både sant ohär  en hållbar behandlingmetod..Och att alla stackrs barn som förds in i det här får i alla fall en chans att bi fri från det..   Det skrivs inte särskillt mycket om HIV lägre..  Tyvärr..  Som det ser ut är de yngre återigen lite främmande för at vad det egentligen handlar om.. Det är läskigt.. ör det betyder att de inte heller riktigt vet hur det smittar och hur man skyddar sig ifrån det..

Inte vet jag.. Kanske är det så att folk helt enkelt "inte bryr sig" om man inte haft närmre sig än i en tidning...   

 

Forskare har lyckats bota en 2,5-årig flicka född med hiv-virus.

Insatsen beskrivs som ett genombrott i gåtan hur man botar aidssjuka.

– Det här öppnar upp många dörrar, säger läkaren Anthony Fauci till AP.

 

Flickan från amerikanska Mississippi har nu varit utan medicin i ett år. Tio månader efter behandlingen upphört visade avancerade tester från sex olika laboratorium att viruset var helt borta.

Det enda spåret var små rester som inte verkade kunna föröka sig.

Läkaren som ledde behandlingen, Deborah Persaud från John Hopkins Children's Center, förklarade flickan ”funktionellt botad” vid ett stort aidsmöte i Atlanta under söndagen.

Nu hoppas man att många fler kan botas på samma sätt, speciellt i aids-drabbade länder i Afrika där många barn föds med viruset.

Snabbehandling fick viruset att lämna kroppen

Läkarna gav flickan starkare och mer snabbverkande behandling än vad man normalt brukar ge. Behandlingen inleddes även rekordsnabbt - bara 30 timmar efter födseln vilket tros ha fått viruset att lämna kroppen innan det började angripa celler.

Genom att lansera den snabba behandlingen hoppas men nu kunna hjälpa fler.

Förra året föddes 300 000 barn med hiv, de flesta i fattiga delar av världen där majoriteten av aidssjuka inte har tillgång till bromsmediciner.

Ett stort steg i aidsforskningen

Forskare har tidigare lyckats bota en person med hiv. Men det krävde en mycket riskabel behandling där man transplanterade benmärg från en ovanlig donator – en av de få människor i världen som är naturligt resistenta mot hiv.

Läkaren Anthony Fauci, som är verksam vid amerikanska National Institutes of Health, kallar den nya snabbehandlingen för ett stort steg i aidsforskningen.

– Det är fullkomligt logiskt. Det här öppnar upp många dörrar, säger han till AP.

Han får medhåll av aidsforskaren Steven Deeks på University of California i San Francisco.

– Det kommer sannolikt att inspirera och få fler att bli optimistiska att det är möjligt, säger han till AP.

Ivesteringdags snart???

Publicerad 2013-03-03 17:57:53 i Allmänt

ja det är lite av jag är sugen på..  Problemet är att krävs väldigt välutvecklad finmotorik.. Och konstnärlighet...   Och därför gillar jag ju så klart att det finns varianter på nagelgiganten:)  Är dessutom ett strööe fan av hela lösnaglar än tippar..  Orsak.. Tippar kräver MYCKET jobb.. Ochd et är jag för lat för:D
Kör själv idag md kortare naglar..  Så kan jag byta vecka efter vecka:) Med det limmet jag ahr så brukar det sitta riktigt bra en vecka..  Och sen får jag byta färger och längder och allt efter humör:)
Passar mig upperligt:)
Ha det gott:9
<3

Så är det...

Publicerad 2013-03-01 19:33:04 i Allmänt

Pluffsig
Puttrig
Petig
Pluttig
 
Muttrar
Mumsar
Matt
Matig
 
Svulla....
Snuska...
Sura...
Slappa..
 
och det säger väl egentligen ALLT???
 
 
 

Om

Min profilbild

Jinxess

mindremillan är mitt sätt att blir lite mindre.. Både rent fysiskt och även lite mndre adhd:ig.. Jag är född -74 vilket kvalificerar mig som tant:) Lägger nog up det mesta jag har att säga så du kan få se både glädje, sorg, ilska, kärlek missnöje och allt annat oxå.. För så funkar jag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela