mindremillan.blogg.se

38 årig hemmafru med ADHD och övervikt..Mindremillan är ett utlopp för att bli mindre.. Både fysiskt och med adhd problematiken:) Kan det glädja nån annan så TOPPEN..Om inte så glädjer det i alla fall mig:)

Ska det verkligen vara så här?

Publicerad 2013-04-29 13:24:04 i Allmänt

Min sambo ska komma hem i morrn utifrån hans arbetsschema..  men nu har den där han ska byta men fått för sig att han inte tänker komma på jobb på ½ vecka till..  Okej.. Jag vet.. Det är inte så många dagar det handlar om men en sak vill jag säga personen i fråga och det är: masa ditt satans arsel till jobbet eller ring till kontoret o säg att de får fixa en vikarie för dig..  DU har ingen rätt av plocka tid från vår familj för att DU inte vill åka på jobb!!!  DU har ingen rätt att säga till kontorsfolket att min sambo kan stanna kvar och göra ditt jobb för att du är rädd att du kan bli sjuk...  Jag har en fråga också..  Skulle DU verkligen åka till båten om min sambo åkte på en 3 dagars magsjuka för att göra det jobb som krävs och som han inte kan om han blir dålig???
 
Det finns saker med hela det här upplägget som gör mig galen ärligt talat!!
 
Dels det ovan stående..
Men sen också att de där på kontoret helt å hållet skiter i att det finns familjer här hemma..  DE bestämmer när och var folk ska byta skift.. DE bestämmer om nån ska ut på jobb 1 eller 7 dagar tidigare än avtalat..  DE skiter i att familjen får mindre tid tillsammans av den simpla orsaken att DE inte blir lidande av det..  DE har inga problem med att vi här hemma kanske har andra saker att göra.. DE förväntar sig att de anställda, eller i alla fall en del av de anställda, ska släppa allt de har för händer om de vill något..  avtalet säger 4!!!!!!! veckor på jobb och 4 veckor hemma..   SÅ SE FÖR FAN TILL ATT DET ÄR SÅ DÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  
 
Är nån sjuk så fråga om det är så att personen som redan är på jobb kan tänka sig att jobba de dagar som behövs tills den andra är frisk.. Men se då till att göra mödan värt. Lönemässigt eller ledighetsmässigt...  Och om personen som tillfrågas inte kan, vill eller orkar så se till och plocka fram en vikarie eller ta en GRUNDLIG titt på den som inte tänker åka på jobb..
Många ggr är det inte alls sjukdom som gör att de tar nån dag extra hemma... 
 
Samma sak gäller när en del ska åka bort.. Det finns 4 lediga veckor att åka bort på..  Så VARFÖR ska dessa resor sammanfalla med när det är dags att åka på jobb? Skiften är ju klara..
Så OM du ska resa så res under de 4 lediga veckorna istället för att dra ut på din ledighet...   Har sett det här i mer eller mindre 5 år nu..  Iofs har min sambo till viss del börjat säga ifrån..  Han sa nej till att gå ut 1 vecka tidigare vid ett tillfälle och då blev kontorsflickan som ringde VÄLDIGT ful och baktalade honom väldigt mycket till väldigt många..  
Tack o lov visste alla att min sambo ALDRIG hade nekat till att vare sig gå ut tidigare eller stanna längre när de hade ringt tidigare..  Han har heller aldrig nekat till att ta de där dagarna när de har kurserna.. Och de sammanfaller alltid på hans ledigheter..  Vilket ju också egentligen är helt fel eftersom det ska vara hans lediga tid.. Han har inte nån extra ledighet när de plockar 1 vecka av hans ledighet för att skicka honom på kurser..   Det är FEL!!!!!!
 
Och faktiskt.. Ingen annanstans skulle det här accepteras..
 
DÅLIGT, DÅLIGT, DÅLIGT!!!!!!!
 
Ja jag vet.. Men sätt dig in i min situation..
Vår familj får vara tillsammans 6 månader om året.. Vi tillbringar egentligen bara vartannat års högtider tillsammans..  Så jooo...  De där dagarna ni tycker inte är nåt att gnälla om är en ganska stor uppoffring för oss..
 
Jag lider inte av att ha min sambo på sjön 4 veckor..
Inte alls faktiskt.. Men jag blir förbannad när ni kollegor och kontorsfolk tycker att ni har rätten att inkräkta på VÅR tid tillsammans...  Sen om det handlar om 1 dag eller 4 dagar eller 1 vecka det skiter jag högaktningsfullt i..   ´Jag kan tom störa mig på de där 30 minutrarna när kollegor eller kontor ringer av olika orsaker eller med frågor.. Borde djävlar i min låda räknas in som konsult arvode!!!!!!!
 
Nåja..  Just nu hoppas jag bara på att den där bytesfjanten får nävarna ur arselet och åker på jobb..  Och jag hoppas att han åker på en sjuhelvetes magsjuka, spyr ner sig och skiter på sig någonstans i faggorna av insläppet vid pappersbruket...  
 
Jag vill ha hem min sambo!!
 
Observera att jag faktiskt inte är arg fn.. Jag har bara fått nog av att folk kliver över MIN familj..
Men den dagen de gått över gränserna för många gånger kommer jag att bli,
inte bara arg, utan rasande...  Och just nu är jag bara lite irriterad...
 
Ha en fin dag:)
<3
 

Jisses..

Publicerad 2013-04-26 10:06:53 i Allmänt

Tiden går fort när man har roligt sägs det.. JAg måste ha ett världens roligaste liv...
Tiden flyger och det känns som om jag inte riktigt hinner med alla dagar:D
På Tisdag kommer Kärasten hem igen..
Det betyder att han varit på jobb i 4 veckor..
4 veckor som jag tycker känns som om de skulle ha varit 1....
I tidsrymd då vill säga..
För i saknad känns det betydligt längre.. Där känns det som om han varit borta i flera månader..
Underligt egentligen hur det här med tid kan skilja..
En del människor känns som om man träffade igår fast det kan vara år sedan.. Andra känns det som en hel livstid sedan fast bara var nån vecka....  
Och det är knepigt..  Jag förstår inte.. JAg funderar lite på det där ibland. VAd orsaken till det är..
Har det att göra med hur "nära" man känner sig den andra personen eller har det att göra med att man växer åt samma håll i samma takt?
Ja ja.. Skitsamma egenltigen...
Nu ska jag ta min ssnoriga lekamen och torka lite golv:)
Ha en fin dag:)
<3
 
 

Låg aktivitet..

Publicerad 2013-04-24 12:38:51 i Allmänt

Kan jag ju lugnt säga att det är här idag också..  Soffliggeri på hög nivå..
Skallebang utan dess like.. Tycker att hosta och allt sånt där skulle kunna dra igång så det här ger sig nån gång..
Men nää..  Det är bara täta bihålor och en skalle som känns för liten för hjärnan.. 
 
Lite smått av lite av varje annars..  Hundkissning, påfyllning av mat och sånt som krävs men int så mycket mer faktiskt..  Inte direkt fit för lek, träning och såna andra krävande saker..  Och det är lite tråkigt.. för attans vad rastlös jag blir.. 
Tur det finns många filmer att ligga framför:) 
 
Ha en fin dag och håll er för tusan borta från den här förkylningen..
Den är retsam och obehaglig..
<3
 

Förkyld..

Publicerad 2013-04-23 10:04:54 i Allmänt

Packar i mig bisolvon för att låta bihålorna få tömma sig, de har grott igen fullständigt..  Så jag pumpar näsan full med Otrivin också, för att underlätta passagen liksom:D  Igår låg jag på soffan hela dagen och småslumrade..  Idag känns kroppen bättre, är inte feber öm eller nåt sånt så jag kanske får nåt gjort igen:)  Skulle behöva städa av och tvätta lite.. Långsamt och försiktigt lär det nog vara men kan i alla fall göra nåt:)  Och det är skönt:)  Brukar kännas som om dagarna går lite fortare då:)  Iofs rann helgen iväg i en rasande hastighet så det gör inget att det är några låga dagar:)  Och snart kommer Kärasten hem också:)  Bara 1 vecka kvar nu:)  ar inte ritkgit fattat att han varit borta 3 veckor redan..  Det är väl som folk säger, att tiden går fort när man har roligt..  Elelr har mycket att göra.. 
Nu ska jag ut o fixa lite lunch, för jag börjar bli hungrig faktiskt. Tror det får bli soppa den här gången också.. Varma Koppen är en bra uppfinning:) Eller så ska jag satsa på kokta ägg o kaviar..  Det är också gott..  Middagen är helt oplanerad..  Får gå in o riva lite i frysen och se vad som lockar:)   Lär väl bli lite mer ordning på maten idag än vad det var igår i alla fall.. Middagen bestog av varma koppen o mackor..  Sent!!  Inte bästa alternativet kanske men det dög just då:) Det gör det nog itne idag för idag är jag hungrig på riktigt igen..
 
Ha en fin dag:) 
<3

Super härlig helg:)

Publicerad 2013-04-22 12:31:15 i Allmänt

Har haft världens goaste människor på besök:)  Mellersta systerdottern kom son en shock med mor o far i Fredags:)  Underbart:)  Go tjej på allvar.)  Kramade av dem i morse så de är säkert redan hemma eller i alla fall rätt nära:) Fredag kvällen bjöd på lite allmän social samvaro, inte illa alls det heller:)  Lördagen var vi en vända in till stan, kollade lite affärer och fika på Tårtbiten:)  VAr visst fullt av folk på Zittkoffs, Daniel, Lindgren hade autografskrivning där så vi trängdes med en bunt människor.. Sen for vi hemåt och fixade lite mat, blev kyckling med örter, vin o pecorino:)  Gick hem tror jag:) sen lade vi oss o vilade.. Tror hela skocken somnade av:)  Var himla skönt:)  så vid kvällsfikadags lade jag ihop en "fuskcheesecake"..  Fettsnål o sockersnål:)  Kesella är ett miralkelmedel när det kommer till godis:)  Igår hade vi en stilla förmiddag och packade i oss överbliven smörgåstårta till lunch. sen for vi ut o kollande på:
Kastellholmsslott:)
Bomarsund:) Hittade en bild över hur förmodligen hade sett ut.. Nu äör det däremot bara en radda ruiner och sten högar.. 
Och Notvikstornet..
Det är ett maffigt ställe.. Snyggt, obehagligt vackert, konstnärigt och fullt av historia..
 
Känner mig nöjd o glad men ägnar mig åt soffliggeri idag.. 
PÅ väg att bli förskyls tror jag.. Svettas, ont i halsen, täppt näsa och sånt där..  Så det blir en en slö dag idag:)  SÅ kan jag njuta av känslan av att ha haft en del av min alladeles underbara familj här:)'
Jag är banne mig lyckligt  lottad:)
Ha en fin dag:)
<3
 
 
 
 

Rent hus:)

Publicerad 2013-04-19 11:14:16 i Allmänt

Så när som på lite torkning av väggarna i hallen:) 
Trodde väl aldrig att jag skulle sakna renhet så mycket som jag har gjort..
Iofs gillar jag att ha det fint. Men eftersom jag avskyr städning så blir det oftast nån form av mellanväg..
Känns gott att kunna ta sig fram genom rummen utan att stöta i lådor och att det fastnar skit under fötterna..
Dagen kommer innebära lite dammsugning o torkning i hallen så är det som det ska vara sen:)  Utöver det ska jag garnera upp en smörgåstårta..  Fredag så vi ska "flotta" lite till middagen:)  Nej mne på riktigt.. Smörgåstårta är ju hur smidigt som helst..  Och så äter man det så himla sällan, oftast bara i samband med födelsedager..  Men nu gör vi annorlunda.)   Ska ut o fixa till en mjuk pepparkaka också:)  Mest sugen på att fi doften men det skadar ju aldrig att det finns nån form av fikabröd i frysen. Och sen den lilla frysen blev utan ström så har det gapat tomt både på fikabröd och matbröd men nu är det uppfyllt igen för några veckor framåt i alla fall:)  Så det känns skönt:)
 
I övrigt ska jag bara strosa omkring och njuta hela helgen:)  De påstår att det ska bli soligt å varmt så det kan rent av sluta med en god bok mot en husvägg eller nåt:)  SKa inte göra ett enda dugg vettigt...  Bortsett från lite sånt där man behöver göra..  Åååh, jo jag ska laga kyckling till middag i morrn:)  Paolos med Pecorino och vitt vin..   Det är en klar favorit faktiskt..    Gillar du lite mer "vuxna" smaker så ge det en chans:)  Laddade hem med timlajn, persilja och basilika bara för att kunna gör den:D  Hans fyllda kyckling är också helt underbar så du vet:)  Pröva:) Jag servera de här 2 med ris men det borde fungera hur bra som helst med alla former av rostade grönsaker också..   vet att pecorino kycklingen kommer allra bäst till sin rätt med (tro det eller ej) rostad broccoli..  Mmm.. vilken superhit:)
 
Nähä..  Jag får gå o blöta upp väggtorkar trasan då) 
Ha det fin i helgen:)
Och var rädda om varandra !!'
<3

Har massor att göra...

Publicerad 2013-04-18 15:05:27 i Allmänt

Men orken börjar sina...  JAg upphör aldrig förvånas över att saker att göra aldrig tar slut..  Har städat mer eller mindre i dagligen i 2 veckor och nu först börjar byggdamm, verktyg, smårammel försvinna. För första gången sen före jul är den gemensamma tvättkorgen tom.. Har en duk kvar att mangla och MIN tvättkorg kvar att tvätta (som faktsikt är halvfull av sambons efterlämningar) o ta hand om.. Det här vansinniga plockandet av grejjer efter samtliga boende i huset är GRYMT tidsödande..  Är man allt för radikal om man slänger alla liggande grejjer i en sopsäck o ställer ut i väntan på att inspiration ska komma???  Jag har nog htat med det i flera år:D  Men jag gör det aldrig...  Nej jag kör på som vanligt istället.. Gnäller..  Plockar.. Gnäller.. Tvättar..  Gnäller... tar reda på och gnäller lite till...  Och sen när jag just tycker att NU är jag äntligen klar o få njuta av att det faktiskt är ordning och rent..  Ja då är det dags att börja om igen.. 
Fast då brukar jag tycka att det är ganska trevligt:)  I alla fall de första timmarna..  Det är lite underligt att den här "gemensamma" tvättkorgen alltid blir full alldeles av sig själv.. Men tömt sig själv har den aldirg gjort. Samma med mangel högarna..  OM man plockar ur sin säng eller byter handduk kan man väl lika bra slänga in det som behöver tvättas i maskinen och sen ta reda på det?  den här gemensamma tvättkorgen är ingen gemensam tvättkorg.. Elelr jo.. Den är till för att alla ska slänga tvätt i den men det är upp till mig att ta hand om det som hamnar där..  Jag tror det åker ut snart...
 
Nähä..  Jag får väl fortsätta ut i hallen o ta reda på skor o smuts o överflödiga kläder efter 4 människor och 4 djur då..  Så kanske jag kan dricka kaffe med vetskapen att det bara är dammning, torkning, matlagning o disk kvar...  Tills i morrn i alla fall.. 
 
Hur i HELSIKE hinner ni heltidsarbetande med alla era skan o måsten där hemma???  Helt galet...
Ni är så homla duktiga.. och måste vara vansinnigt organiserade....
För jag är hemmafru, har all tid i världen men jag hinner aldrig ändå...
 
Ha en fin eftermiddag:)
<3

Aaaaah!!!

Publicerad 2013-04-16 14:45:39 i Allmänt

SD.. Okej, jag förstår att det är många som gillar dom.. JAG är en av dem om INTE gör det.. 
Vad jag INTE förstår är varför de som gillar dem och röstar på dem så aggressivt ska tala för dem..  Det känns liksom inte som att argumenten "om du har en dotter" liksom går hem i min värld.. Och inte är det särskillt övertalade eller övertygande att man efter det argumentet hävdar att hon kan komma å misshandlas och våldtas av invandrare...   För det KAN hon faktiskt bli av en blekfis som helst också... 
Och hur kan en människa i samma mening hävda att man fostrar sina barn att döma personerna utifrån vad de gör inte efter hur de ser ut??    Ett så djupt och grundläggande förakt går tyvärr itne barnen förbi.. Lika lite som tex min spindelfobi gått min unge förbi...  JAg har "smittat" henne med det.. Och på EXAKT samma sätt "smittas" de barnen som lever jämte öppna eller smyg rasister.. 
Och resultatet blir antingen att man följer med i sina föräldrars åsikter vilket bara blir sorgligt..   Eller så blir en revoltör .
Nu ÄR inte alla SD:are rasister..  JAg VET det.. JAg är fortfarande dock inte övertygad om att politikerna inom partiet har befriat sina sinnen och känslor från det.. Vilket gör det hela himla obehagligt.  Och vi har ändå fått se flera obehagliga händelser och påhopp från just SD-politiker..  Jag tror säkert att det finns en grupp som faktiskt har lagt sina ungdomliga och vansinnigt barnsliga åsikter åt sidan.. Ingen är ju sämre att de kan ändra sig..  MEN det där ju inte dem som är problemet.. Problemet är ju att det här partiet drar till sig invandringsfientliga människor.  Jag har kollat ver visst material.. Och visst, till mångt o mycket har de samma åsikter som egentliga alla andra partier..   Jag avskyr politik by the way!!  .Det är på stängningen av gräserna som det skiljer..   Att sluta ta in.. att låta den som redan finns få finnas kvar men inte på några villkor ta in flera..
I min värld är det en ondsint tanke..   För mig är det att säga att man avvisar människor i nöd..  Och ajg vill inte tro att nästan 6%  (var det inte så mycket) skulle slänga igen sn dörr om det står nån som behöver hjälp utanför den..  
Jag VILL tro på att det finns hjärta i människor. Jag behöver tro på ett medmänskligt samhälle.. 
Jag behöver verkligen tro att det finns en grundläggande godhet i världen omkring mig.. 
 
Gör det mig naiv? Ja i så fall VILL jag vara naiv!!!
Gör det mig dun? Ja men låt mig då vara inte bara dum utan rent av korkad!!!
Gör det mig till en vänligare människa? Så låt mig vara de
Och gör det mig till ett hatobjekt så är jag gärna det också..
Varför??
Jo det är väldigt enkelt..
Jag vill nämligen inte leva i kall och föraktfull värld...
 
 

Uselt..

Publicerad 2013-04-15 11:51:45 i Allmänt

Tycker jag faktiskt att det är att musklerna så snabbt blir lata.. Kondisen finns där men musklerna saknas..  Jisses...
Elelr nja, saknas gör de ju inte.. De blir bara väldigt trötta...  HAr för första gången på 6 veckor parkerat mig i roddmaskinen. Träningen liksom försvann i renoveringsprojektet.. Men nu är jag på banan igen..  Och rodden gick bra faktiskt.)  har bestämt mig för 40 minuter sammanlagt om morgonen.. Så det blev 20 i rodden o 20 på gåbandet.. Kändes rätt bra att kliva upp o fortsätta gå en stund..  Men det visar ju på att rumpmuskelerna är i dåligt skick..  HAr väl aldrig haft mjölksyra i skinkan förr:D
 
Nog om det.. Nu ska jag hoppa i duschen och få lite ordning:)  En av fördelarna med att görad et här är att varenda sekund jag rör mig på n¨t annat sätt känns som "bonus" på nåt sätt:)  Och det är trevligt:)
 
Ha en fin dag:)
<3
Antar att många skulle tycka att jag siktar för lågt.. Men ungefär på tjej nr 4.. Hon med vita skor skulle jag vilja hamna den dagen jag är klar med det att komma ner i vikt..  Och nej.. JAg har ingen brådska:) 
Har sett väninnir kriga med vikten och valt en snabb nedgång.. De kämpar och sliter som djur dagligen för att träna..  Jag är inte en sån.. Jag vill ha en långsiktig nedgång och att det sedan blir ett permanent stadium..   Men i mitt tycke.. Nr är en riktigt SNYGG kvinnorkropp..  Kurvig, kvinnlig och inte för tunn:)  Vacker:)
 

Man ska visst aldrig upphöra att förvånas...

Publicerad 2013-04-14 11:38:28 i Allmänt

Då sambon faktiskt ÅT på  middagsbjudningen igår.. 
Får tillstå att jag är glatt överraskad då han ringde och var talbar.. 
Gruvade mig nog lite innan jag svarade faktiskt..  MAn vet ju aldrig vad som väntar där i andra ändan när det ringer nattetid..  Brular antingen vara nån som är duktigt drucken elelr så har det hänt nåt..
Men det var lugnt:)  Och DET är skönt:) 
Altså jag ska försöka förklara det lite.. 
De ligger på dock fn.. Och det är kalrt att det är okej att man dricker någon gång då o då..  Så länge man är just i land..
I min värld finns det inget som försvarar fylla på sjön.. 
 I synnerhet inte som arbetande där..  Jag tycker det är en säkerhetsfråga faktiskt..
Om hela besättningen har druckit (och det är inte några små mängder det rör sig om) och nåt händer.. Ja VEM ska då kunna ta hand om det de ska ta hand om??  Om det börjar brinna tex.. 
Och nu ligger de som sagt på dock.. Vilket innebär att de ska vara arbetsföra dagen efter då tidsschemat ÄR pressat.. och alla vet vi ju hur lätt det är att kunna göra ett bra jobb om man kommer till sin arbetsplats och antingen fortfarande inte har hunnit nyktra till eller är hejdundrande bakis..
 
Jag får nog säga att jag är stolt över sambons val att gå hem till hytten när de andra for vidare till krogen...  Känns som om jag skulle vilja vara på den där båten diag.. om itne för annat än föra en himla massa oväsen....  Tror det skulle vara roligt att springa och slå på båten med hammare.. Eller springa omkring med träskor:D 
 
Jag vte.. Jag är elak...    Och skadeglad... 
 
Kan konstatera ett par saker i alla fall.. De är dåliga.. De luktar riktigt illa..  Och jag tycker lite synd om sambon pga av det..
 
Nu ska jag fortsätta med mitt hemmapysslande:) 
Håller påo försöker fixa tvättstuga o duschrum..  det är mycket som samlats där sedan renoveringen..  Otrevligt...
Ha en fin dag:)
<3
 

Inte 100%

Publicerad 2013-04-13 14:38:10 i Allmänt

Men nästan:)  Dagen idg har gått lite i precis den andan jag trodde att den skulle göra.. Jag känner mig trött...  JAg har ingen direkt ork eller lust så jag njuter av att göra inte ett enda sablaste dugg...  En rätt ovan känsla.. Och jag tycker att det är rätt okej..   Det behöver inte vara fart, känslor och skeenden hela tiden...  Och just när jag skrev det så fick ajg en känsla av att jag faktiskt försökte övertyga mig själv om det..  Mer än er då vill säga..  Jag har stängta av idag..   På riktigt.. Jag har verkligen stängt av.. Låst dörrarna..   Ingen tv..   Ingen radio och bara några korta stunder för spel o det här inlägget..  Jag behöver tystnad..  Och ro.. 
 
Sambon ringde i förmiddags.. natar att det för att han känner att han måste kompensera för kvällens "middag"..  Jo det är "middag"..  Eftersom mängden alkohol de häller i struparna komemr att vara i betydligt större volym än det de inbillar sig att de ska äta...  Men jösses.. Varför bortförklara det och springa omkring och låtsas som om de vore tonåringar..   det äcklar mig faktiskt..  Vuxna karlar som beter sig som småungar.. 
 
Sen finns det väl andra saker jag kanske ifrågasätter mer än en fastemiddag..
 
Trovärdigheten tex.. I synnerhet som det ska vara så förbannat svårt att stå upp för att man vill ut o supa skallen i bitar..  Och "stackars mig" syndromet i morgon.. jisses.. patetiskt..   Kommer att ringas och det kommer att vara huvudvärk, trötthet och törst.. Och säkert nån form av överstrykning med 1 öl, 2 glas vin, eller den allra vanligaste, Bösufh bjöd på konjak och nån wiskey....  Och med den informationen ska jag???  Tycka synd om??  Aldrig!!!  Och ska det beklagas lite för det är så jobbigt och att alla var så packade..  Och ingen är kapabel att jobba.. 
Jodå.. Jag har nog hört det här förr... 
Och jag uppskattade det inte då heller...
Och vad det allra värsta är med hela det här fåneriet är att eftersom det ska låtsas att det vart en tidigare kväll och mindre dricka än vad det faktiskt vart så knakar det ju i tillitsgrenen  också..  Och eftersom den redan vart av nån gånger så är den inte särskillt stark...  En kapad arm växer inte ut igen..  Med lite tur kanske dt kan hittas proteser som passar men det blir aldrig på riktigt igen... 
Och saker som varit trasiga blir väldigt sällan mindre trasiga efter att ha slängts i backen igen... 
 
För mig är tillit, trygghet, ärlighet viktiga saker..    Lika mycket i smått som i stort..  Och finns det inte i smått komemr jag aldrig att tro att det finns i stort heller...  Och, för sakens skull, problem försvinner inte för att man ignorerar dem..
 
Och med det sagt så ska jag återgå till att  inte göra ett dugg igen:) Jo kaffe och ta en rökpaus..
Ha en fin kväll och uppskatta ärlighet även i det lilla..  Det gör jag:)  De gånger jag faktiskt får det:)
 
 
 
 
 
 
 
 

Hmmm...

Publicerad 2013-04-12 20:19:39 i Allmänt

Finns saker som jag borde släppa..   Ibland är ryggsäcken tung...
 
Ibland känner jag; ilska, oro, ångest, misstänksamhet, avundsjuka, misstro, maktlöshet, att jag ahr gett upp, att jag BORDE ge upp..  Jag kan känna att jag är meningslös och hopplös och att den enda egentliga uppgiften jag har är att säga ja tack och helst borde jag se glad ut och ljuga för omvärlden medans jag gör det...
Ibland känner jag att jag borde säga att jag itne för en enda sekund tror på det lilla som sägs..  Att jag firtfarande har tvivel.. att jag fortfarande inte tycker att saker och ting är utredda eller nog pratade om... Iblad känenr jag att jag vill slå, sparka, skrika och ligga på golvet och gråta som ett barn...
 
Ibland vill jag faktiskt låta den känslokalla delen av mig växa sig oändligt stor.. Och stark.. Så till den grad att känslor överhuvudtaget blir oviktiga.
 att det inte längre spelar nån roll..  Att ord och löften slängs åt sidan..  Att nya vägar och dörrar öppnas..  Att jag om de itne öppnas faktiskt slår in dem och TAR den platsen som jag gjort tidigare...  Att jag börjar "jaga"..
 
När de känslorna kommer då vet jag att jag är sårbar...
Och ajg vet att jag är nära att gå loss i ilska och anklagelser...
 
Och jag vet NÄR de kommer... 
Jag vet VARFÖR de kommer...
 
Och orsakerna ligger utanför min kontroll..
 
Och även om jag skulle sätta ord på dem inför de människor som håller den kontrollen så skulle jag ändå matas med lugnande lögner.. Och ajg skulle VETA att det var just det..   Lugnande lögner.. Elelr jag TROR att det bara är det i ala fall.. För HUR skulle jag veta att det faktiskt är sanningen som serveras...  Det vet jag ju aldrig...  Jag hör ju bara ord..  Jag har sagt förut att ord inte betyder något.. Att de är oviktiga.. Så är det ju faktiskt inte.. klart att ord är viktiga.. Men det i vissa fall krävs det att de där orden bevisas också...  Och det är svårt att bevisa sin trovärdighet...   Och det är svårt att släppa de människor som missbrukat ens tillit..  Och när det känns jobbigt att försöka släppa in så blir det ännu svårare att på ett bra sätt föra en diskussion om problemet.. Och ännu svårare blir det när frågor aldrig besvaras..  Eller när frågorna kringgås...
 
Eller när det som gjort ont vänds till att handla om den andra personen och dennes egna bagage.. 
Jag har varit ganska öppen med mitt liv, känslor och hur jag är och upplever saker..  Men jag känner i den här stunden att det inte går fram.. Alls...   Och det gör mig illamående och ännu mer misstroende...
 
Tror jag har funderat klart för ikväll..  Och lär vara 100% avstängd i morgon...  För jag vill inte säga eller skriva nåt elakt till nån..  Så kanske är det ås att jag går in i det stora känslokalla...  För jag behöver det...
 
Ha en fin fredag och lördag!!!

Kreativ..

Publicerad 2013-04-12 11:17:33 i Allmänt

 
 

Sant att kreativitet och psykisk sjukdom hänger samman

 
2012-10-16 Pressmeddelande från Karolinska Institutet
 
 
 
Personer med kreativa yrken har oftare än andra vårdats för psykisk sjukdom. Särskilt starkt är sambandet mellan författarskap och schizofreni. Det visar forskare vid Karolinska Institutet i en registerstudie, som är den hittills största i sitt sammanhang och som omfattar en stor del av den svenska befolkningen.
 
Redan förra året kunde forskarlaget visa att det var vanligare med konstnärer och vetenskapsmän i familjer där bipolär sjukdom eller schizofreni förekommer än i övriga befolkningen. Nu har samma forskare utvidgat studien till att omfatta många fler psykiatriska diagnoser: schizoaffektiv sjukdom, depression, ångestsyndrom, alkoholmissbruk, drogmissbruk, autism, ADHD, anorexia nervosa och självmord. Dessutom har forskarna inkluderat även öppenvårdens patienter – tidigare ingick endast patienter som varit inlagda på avdelning för sin psykiska sjukdom.

Totalt ingår i denna nya studie nära 1,2 miljoner patienter och dessutom deras släktingar ned på sysslingsnivå. Eftersom samtliga har matchats med friska kontrollpersoner ingår en stor del av den svenska befolkningen från de senaste decennierna. Alla uppgifter är förstås helt avidentifierade och kan inte knytas till individer.

I studien, som publiceras i vetenskapstidskriften Journal of Psychiatric Research, bekräftas resultatet från tidigare studie, nämligen att viss psykisk sjukdom – bipolär sjukdom – är vanligare i hela gruppen av personer med konstnärliga eller vetenskapliga yrken, som till exempel dansare, forskare, fotografer och författare. Bland författare specifikt finns en ökad förekomst av de flesta psykiatriska sjukdomar: schizofreni, bipolär sjukdom, depression, ångestsyndrom, missbruk. Författare har också en närmare 50 procent ökad risk att begå självmord jämfört befolkningen i stort.

Även patienternas släktingar hade oftare kreativa yrken. Hos patienter med schizofreni, bipolär sjukdom, anorexia nervosa och i viss mån autism ses en ökad förekomst av kreativa yrken generellt bland patienternas släktingar.

Enligt Simon Kyaga, överläkare i psykiatri och doktorand vid Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik, väcker resultatet tankar om hur man egentligen bör se på psykisk sjukdom.

– Om man har synen att vissa saker kopplade till patientens sjukdom faktiskt är fördelaktiga, då öppnar det för ett nytt förhållningssätt i behandlingen. Då måste läkaren och patienten i samråd komma överens om vad som ska behandlas och i så fall på bekostnad av vad. Inom psykiatrin och medicinen generellt har det funnits en tradition av att se sjukdom i ett svart-vitt perspektiv, där man har strävat efter att bota patienten och få bort alla inslag som har betraktas som sjuka, säger Simon Kyaga.  

KONTAKT OCH INFORMATION Studien är finansierad med pengar från Vetenskapsrådet, Psykiatrifonden, Stiftelsen Professor Bror Gadelius minnesfond, Centrum för Psykiatriforskning och Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap.

Simon Kyaga, överläkare i psykiatri och doktorand  Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik  Tel: 08-524 822 77  E-post: [email protected] 

Paul Lichtenstien, professor  Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik  Tel: 08-524 874 24  E-post [email protected]

Publikation: ”Mental illness, suicide and creativity: 40-Year prospective total population study”,

 

Tyckte det var en himla intressant studie de gjort och jag kände att det var fler som skulle behöva läsa den:) 

Överallt hittar jag små ord:

Publicerad 2013-04-11 11:24:57 i Allmänt

Om hur smärtsam kärleken är...  Jag kan inte låta bli att undra VARFÖR folk påstår att kärlrk är så smärtsamt...
I min värld är det förlust av kärlek som gör ont..  När nån sårar, sviker bedrar elelr dör...  DÅ gör kärlek ont...  Och då gör ALL kärlek ont.. Spelar ingen roll om det är kärlek till vänner eller  partner en då..
Fast.. Om de här personerna faktiskt väljer att göra mig illa (för de tär ju trots allt ett val de i så fall gör) då ÄR det ju inte kärlek..  Åtminstånde inte en ömsesidig kärlek.. Oc KAN det verkligen vara kälek om det inte är ömsesidigt?
 
För min del fungerar det så här; om den jag älskar inte vill vara med mig så är det liksom någonstans självklart att inte jag vill vara med den människan heller..  Orsak; jag vill inte ge bort mig själv till nån som inte värdesätter mig..  Jag vill inte ödsla tid eller energi pånån som inte förtjänar eller vill ha det för det innebär att jag skriver ner mitt eget värde till nåt sm är gott när "det passar"..  Och där är inte jag.. Jag VET faktiskt mitt värde.. Och begriper inte folk omkring det värdet så har de inte omkring mig att göra..
 
Det betyder INTE att jag inte kan bli sårad.. Det är klart jag kan..  Men jag skulle såras betydligt mer av att jag tilåter nån att nedgradera mig till nåt som är minder värt än jag är.. Och jag har inget behov att låta nån behandla mig illa..
 
Jag har förlorat många människor som har stått mig nära..  Människor jag har tyckt om..  På olika sätt.. Både genom svek och död och på andra sätt... Alla de sätten ÄR smärtsamma... 
 
Jag har oxå förlorat människor genom att JAG har svikit, bedragit och sårat dem.. Iblnad medvetet.. Och ibland av ren o skär dumhet..  Och DÄR ligger det som verligen är smärtsamt...  Att det är MITT eget fel att de är borta..  Att jag varit så förbannat dum att jag stött bort dem på olika sätt..  Jag har många gånger försökt att prata med en del av desssa människor.. inte för att försvara mig...  Men för att från botten av mitt hjärta verligen be dem om förlåtelse..  Och de tär ännu mera själviskt än när jag faktiskt gjorde dem illa.. jag har egentligen ALDRIG bett om ursäkt för att jag vill läka ett sår jag har orsakat.. jag har alltid bett om ursäkt för att JAG ska ha mindre ont av de tjag har gjort..
 
Det är av helt fel orsak jag har bett om ursäkt med andra ord.. Det är först på senare år som jg har börjat be om ursäkt av rätt anledning.. Nämligen att hjälpa till at läka de sår jag varit med att skapa.. jag vett att en usäkt inte läker sår men jag vet att om en genuint menad ursäkt framförs så ger ajg de människorna en möjlighet att i alla fall kunna gå vidare och kanske rent av ställa de frågor de behöver få svar på.. 
 
Jag vet att jag sårade MÅNGA under tiden innan jag blev nykter.. Jag vet att många av de ärren ännu inte är läkta.. Jag vett det finns en misstro och misstänksamhet hos en del av de människor jag gjort illa.. Och jag förstår det..  Jag kan inte använda missbruk som en ursäkt.. Och ajg vill inte heller..  För det handlar itne om det.. Det handlar om en brist på egenvärde.. Och brist på goda värderingar.. Och ne alltför riklig egoism..   För de tär enda orsaken till att jag ahr gjort det jag har gjort.. Jag VILLE göra det..  Och jag gjorde det helt utan tanke på nån annan... 
 
Jag var ett svin.. Jag har fått mindre skit än jag borde haft..  Jag borde ha bökat och bott med grisarna..
Jag brde inte ha förlorat vänner, jag borde ha varit tvungen att möta dem.. Jag borde ha varit tvungen att förstå hur ont jag har gjort dem.. Och det har hunnit i kapp mig idag.. Eller det kom i kapp mig för några år sedan.. jag har bara itne skrivit om det..   
 
Jag ahr varit nykter i 13 år i år...  Och det är egentligen bara de senaste 8 åren jag har förändrats..  De första 5 åren av nykterhet var inget annat än en lång resa till att börja kunna fungera i en värld utan allt skit.. Jag lärde mig vem jag var.. jag lärde mig hur saker o ting fungerade i ett vaket tillsåtnd.. jag lärde mig känslor. Eller jag började lära mig att identlifiera känlor och sätta ord på dem..  Och det är i ,ångt och mycket så att MÅNGA av er kanske vet vem jag var.. Ni kanske vet hur jag var.. Vad jag gjort... Ni kanske tror att ni vet varför jag gjort det..
 
Men ytterst få av er vet vem jag ÄR..
Ytterst få vet vad som driver mig, vad som får mitt hjärta att bulta hetsigare. VAd som får mig att explodera avilska eller sorg..  VAd som får mig att lägga av ett asgarv eller bara känna den där innerliga värmen och tacksamheten..
 
En sak som fortfarande kommer upp då o då, i synnerhet när jag träffar människor som jag kanske itne har så nära relationer till är hur jag faktiskt kan leva efter att barnen dog.. Eller hur jag hittar orken att skratta, hur jag kan vara glad..  Jag säger till dem att allt händer av en orsak..  Fast egentligen tror jag att den riktiga orsaken ligger i att jag dels är positivt lagd.. Vore jag en negativt lagd person skulle jag förmodligen älta och säkert vara extremt deprimerad.. Men jag fick ju så bra hjälp med allt både på EE och Murars.. 
 
Så hur var de tnär barnen dog då? JAg vet faktiskt itne..  Jag existerade knappt.. jag har nästan inte minnen.. Bara en del fragment och inget egentligt tidsbegrepp.. Så det är 1½ år som är lite försvunnet ur mitt liv där...  Trots terapier och samtal till höger å vänster så är det som om jag levde i en bubbla då. Avskärmad. Först när vi kom på EE och när min dåvarande man blev bortkörd därifrån börjar jag få begrepp om saker igen..   Jättekonstgt men jag tror att det handlade oma tt när han försvan och det fanns en trygghet i en del männsikor omkring mig (bårde personal och andra gäster) jag kände mig för första gången beskyddad.. Och som om att någon stog på Heidis och min sida och ville oss väl..   DÅ sprack min bubbla och jag har innen därifrån och  framåt igen:)    Det finns massor av männsikor ajg faktiskt borde tacka oxå..  Och det är ALLA på  EE Venngarn under våren 2002 och hela Murars från 2002 och framåt och s klart familj och vänner...
 
Jag antar att jag dessutom borde nämn dem jag vill be om ursäkt oxå...  Och det gör jag gladeligen om de tär så att det faktiskt skulle hjälpa nån.. Jag vet bara inte alla jag har gjort illa..  Det är sökert fler än jag kommer på så om du känner att du vill ha en ursäkt från mig..  Eller en förklaring.. Så ger jag dig gärna den om jag har den.. 
 
Nu ska jag till o städa av här..
Ha en fin dag och var rädda om varandra:)
<3
 
 

Det artar sig:)

Publicerad 2013-04-10 12:33:15 i Allmänt

På många fronter:)
Det är fulla diket med tussilago, massor av trötta flugor på grinden:)  Och sen har vi fulla gräsmattan med "påskblommor" som krigar med snön som är kvar:)  Kökt är i princip färdigt:)  Och jag kan från o md i morgon återgå till att jobba på både rodd och promenader:) För nu finns det tid igen:) Köksrenoveringen har stulit både bra mat och direkt motion.. Inte bra alls...  Iofs är det ju hårt jobb med att renovera oxå men det här med 4 veckors slabbmat sätter likosm sina spår.. I fråga om + istället för minus på vågen..  Det är irriterande..  Och jag är inte det minsta glad över det MEN jag är glad över allt annat som blivit gjort iställt..  Och jag älskar gasspisen:)  och nya ugnn:)  Ja egentlign älskar jag hela nya köket:)  Det är mysigt och hemtrevligt:) Det känns riktigt gammalt men hypermodernt:)  Glasskivorna var en hit:) Och stänkskydden är underbara:)  Jag är just på väg och ska göra det allra allra sista som jag kan fixa för egen maskin, det är 2 trösklar som ska upp vid trappsteget från hallen upp till köket:)  Resten (det är hörnlister som ska upp i hörn jag inte kommer åt) lämnar jag ogjort till sambon kommer hem:)  
 
Så nu är det bnya friska tag med viktminskning och motion igen:) JAg vet inte varför jag inte fixar det där med ut o gå som jag borde på vintern..  Vet inte varför jag inte klarar maten lika bra hller om jag ska vara ärlig.. Jag ahr teorier iofs.. Jag är n fryslort i normala fall..  Och etter värre är det ju under vintern.. När det är kallt av vintern och med lägre näringsintag är ju kroppen kall ändå.. och kombinationen är helt vidrigt jobbig.. Men nu kommer det lite sol som värmer.. Och vägarna är bara:) Jag har en elak höft fortfarande men den känns oxå som om den klarar sig bättre när det blir lite varmare:)  Jag tror jag egentligen bord emigrera undr de kallaste månaderna.. JAg skulle vilja ha min värld på ungefär 20 grader året om:D 
 
Men!
Kännr mig lyckligt lottad:) Av många orsaker:)
Hoppas ni gör detsamma:)
Ha en fin dag:)
 
Jag kommer att ha tid att skriva ign nu när allt är fixat så nu får ni dras md mig igen:D
Skickar in liten vovvemys bild för att visa vad vintern har bidragit med:)

Om

Min profilbild

Jinxess

mindremillan är mitt sätt att blir lite mindre.. Både rent fysiskt och även lite mndre adhd:ig.. Jag är född -74 vilket kvalificerar mig som tant:) Lägger nog up det mesta jag har att säga så du kan få se både glädje, sorg, ilska, kärlek missnöje och allt annat oxå.. För så funkar jag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela