mindremillan.blogg.se

38 årig hemmafru med ADHD och övervikt..Mindremillan är ett utlopp för att bli mindre.. Både fysiskt och med adhd problematiken:) Kan det glädja nån annan så TOPPEN..Om inte så glädjer det i alla fall mig:)

Läste just..

Publicerad 2014-05-05 08:35:41 i Allmänt

Att "Sötma är för lättlurade" i HelaHälsingland..
Jodå.. Jag tycker nog att det är så..
Socker o sånt krafs ÄR förbannat korkat att proppa sig full av..
Men sen stog det om margarin o smör..
Tänker nu på (med risk för att få en hel VÄRLD efter mig) LCHF ätarna..
Okej jag VET att jag är dålig insatt i saken o jag utgår bara utifrån mig själv.. Jag skär bort fettet där det är synligt..
Jag äter mjukost eller messmör istället för vanligt smör och OM jag har smör på nåt så väljer jag Flora elelr Becel Gold.. Jag steker sällan mat,, Jag äter sällan korv elelr köttbullar.. Däremot frossar jag i ost av o till.. Tar gärna en kaviar macka då o då..
I min värlrd finns det bara LCLF.. LowCarbLowFat...
Lchf människorna säger att "de mår så bra när de äter så"
Jag prövade under en liten kort period faktisk..
Jag var tvärsjuk i de 2 veckorna..
Knölarna blossade,  Jag hade konstant ont i magen, jag spydde som en räv, hade 0 energi o jag blev i det närmaste deprimerad helt enkelt..
O efter de 2 veckorna hade jag ingenting av ork eller sundhetskänsla kvar i kroppen..
Jag bytte därmed tillbaka till lågfett produkterna o iom det så slutade jag kräkas, magen gjorde mindre ont o knölarna drog sig tillbaka.. Dessutom började jag sakta men säkert gå ner i vikt igen..  En klar fördel skulle jag säga.. Med tanke på hur många kilon det är som SKA bort är den kosten HOPPLÖS för min del.. Nu tog det iofs några dagar innan jag började få behålla det jag åt.
Men jag säger bara ALDRIG MER!!!
Jag vet inte hur andra människor fixar det.. Men uppenbarligen är det inte nåt som funkarför min del..
Jag lagar min mat i ungen.. Eller med att pensla lite olja på det jag måste tillaga.. Jag kommer att fortsätta med mjukosten o messmöret.. Áv den enkla orsaken att JAG vill må bra..
Jag inbillar mig att jag får i mig det fett jag behöver genom att äta alldeles vanlig kött, ha den där ostfrossan ag har då o då.. Men jo, om jag ska äta godis vilket jag ju gör. Så blir det helst choklad eller som nu, hårda karameller..
Det ÄR socker.. O det är förbannat onödigt...
Men ibland är det ju faktiskt så ljuvligt gott..
Ska jag baka väljer jag att använda helt vanligt smör men inte för att det är "bättre" utan för att bullarna, sockerkakan, muffinsarna, småkakorna blir så väldigt mycket godare..  Så det är bara en smaksak faktiskt.
Fast ska jag välja bakverk efter god smak så väljer jag skummisar eller Budapest..
O där är det banne mig inget smör alls.. Men socker är det..
O ibland är det värt det...
Av den fåniga orsaken att jag hellre rusar några timmar än hänger över skithusstolen o spyr tarmarna ur mig...
Jag inbilalr mig att kroppen faktiskt berättar för oss vad vi mår bra av..
O MIN kropp mår allt annat än bra av fett... O nu pratar jag inte om att den lägger på sig gram för gram av fett  utan att den faktiskt inte tar emot det för att den mår dåligt av det.. Lite då o då o nån gång ibland går det så klart med det är i så små mängder att det sen ligger i kylen o blir gammalt så det är dessutom onödiga pengar att slänga i soporna.. 
 
Jag tänker lite att jag hellre mår bra med lågfett produkter, trots att det ofta är så att socker halten är högre i de produkterna än direkt blir fysiskt sjuk av fullfettprodukterna..
Nu låter det som om jag käkar mjukost med sked dagarna i ändå men det ör inte.. Jag har det på mina surskorpor när jag vill knapra..  O det är mer som godis istället för ostkrokar... 
 
JAg befinner mig i tanken att alla kroppar är olika.. O jag blir faktiskt förbannad på de där LCHF idkarna som tycker att det är det enda rätta för alla...  ALLA går ner i vikt.. ALLA mår bra av den typen av kost..
Enkelt uttrycket: SKITSNACK!!!
 
Det MIN kropp mår bra av är frukt o grönsaker på längden o tvären, torrostade eller råa o så fisk.. O jag har turen att gilla fisk..  Men jag gillar kött också.. Med det blir mindre mängd av det för det är mer så där "vad behöver jag" anpassat..  VAd min gom föredrar är lite en annan sak.. Den föredrar socker..  Gärna stora mängder socker dessutom.. Tack o lov har jag hjärna nog att se det o kan därmed ställa frågan "är det värt det?"  O ibland ÄR det faktiskt det...
O då föredrar jag sånt som smakar länge.. Hårda karameller räcker länge..
Visst är det gott med smågodis o sånt.. Med det försvinner ju på en gång..
Då är det bättre (ur långtidsperspektivet smakmässigt menar jag) med hårda karameller.. 1 sån kan ligga o smälta i min mun under en halvtimme istället för att jag ska proppa i mig 1/4 kilo som jag ju kan göra under samma tid..
FDör mig är det helt logiskt:D
 
Nåja.. JAg tänker så här; jag äter det jag mår bra, både invändigt och utvändigt..
Livet blir så väldigt mycket trevligare då...
Men för gudsskull... Sluta predika dieter för mig.. Jag KAN mat.. O jag KAN mig...
Jag VET hur jag ska gå ner i vikt.. Det gör jag, liksom resten av världen, genom att förbränna mer energi än vad jag stoppar i mig.. 
Men VAD jag stoppar i mig är MITT val..
Vare dig det är 1 dl socker eller 1 dl olja..
 
Ha en bra dag!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jinxess

mindremillan är mitt sätt att blir lite mindre.. Både rent fysiskt och även lite mndre adhd:ig.. Jag är född -74 vilket kvalificerar mig som tant:) Lägger nog up det mesta jag har att säga så du kan få se både glädje, sorg, ilska, kärlek missnöje och allt annat oxå.. För så funkar jag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela