Middag
Köttfärslimpa:
600g köttfärs
1 matsked bostangurka
½ dl Smulad salldsost (typ feta 5%)
1,5 dl havregrynsgröt
salt o peppar
(jag tillagar min i en avlång sockerkaksform så slipper jag kriga med bränd sky i formen sen)
Broccolimos:
1kg broccoli
5 potatiar
kokas i samma kastrull o mixas.
30 smör (becel gold)
salt o peppar
(behöva ingen mjölk eller annan vätska så brockolin i sig själv binder kokspad, de här mängderna ger ett lösare mos och fördrar man ett "stompigare" mos så är det bara å ta några fler potatisar)
Karamellisead lök:
2 gula lökar i skivor
2 röda lökar i sivor
steks på svag värme i lite milda culiness tills de är lite transparenta,
slå på skyn från köttfärslimpan, sockra (ca 1 msk) och salta och låt puttra lite..
600g köttfärs
1 matsked bostangurka
½ dl Smulad salldsost (typ feta 5%)
1,5 dl havregrynsgröt
salt o peppar
(jag tillagar min i en avlång sockerkaksform så slipper jag kriga med bränd sky i formen sen)
Broccolimos:
1kg broccoli
5 potatiar
kokas i samma kastrull o mixas.
30 smör (becel gold)
salt o peppar
(behöva ingen mjölk eller annan vätska så brockolin i sig själv binder kokspad, de här mängderna ger ett lösare mos och fördrar man ett "stompigare" mos så är det bara å ta några fler potatisar)
Karamellisead lök:
2 gula lökar i skivor
2 röda lökar i sivor
steks på svag värme i lite milda culiness tills de är lite transparenta,
slå på skyn från köttfärslimpan, sockra (ca 1 msk) och salta och låt puttra lite..